BEGRAAFPLAATS GROENESTEEG BESTOND in 2013 200 JAAR 1813 - 2013

Groenesteeg_omslag_DEF-preview voorkant De begraafplaats Groensteeg is in 1813 gesticht op een van de bolwerken van Leiden. In 2013 bestond de begraafplaats dus tweehonderd jaar.

Dit werd gevierd met een aantal bijzondere activiteiten:
- een jubileumboek. Klik hier voor meer informatie over het jubileumboek.
- een geschiedenisspeurtocht voor de jeugd.
- een muzikale/theatrale voorstelling op de begraafplaats.
- het zo authentiek mogelijk naspelen van een begrafenis uit 1846 vanuit de Hooglandse Kerk naar Groenesteeg.

Op 5 april werd het jubileumjaar geopend in de raadszaal van het gemeentehuis te Leiden in aanwezigheid van burgemeester Lenferink, voor meer foto's klikt u hier

 

Op 23 mei werd er een speurtocht door Leiden georganiseerd voor de Lucas van Leyden School. De speurtocht voor een 8ste groep was een onderdeel van het schoolproject: "Van wie ben jij er eentje?". Aan de hand van een lesboek, stamboominformatie en een speurtocht door Leiden zijn de leerlingen op zoek gegaan naar de geschiedenis van "Nieuwe Leienaars". Hieronder een foto-impressie.

 

Op 22 juni werd er een voorstelling gehouden door theatergroep PS|theater voor de donateurs. De voorstelling "Het verdriet van Leiden", een beeldende en muzikale locatievoorstelling op de meest ontroerende plek van Leiden: Begraafplaats Groenesteeg. Hiervoor gingen de makers van PS|theater een bijzondere samenwerking aan met Domino (onderdeel van de Gemiva-SVG Groep); een theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking. De voorstelling werd begeleid door Fanfare St. Cecilia. Het verdriet van Leiden is onderdeel van De Atlas van Leiden. PS|theater brengt hiermee het reilen en zeilen van de stad in kaart met voorstellingen en projecten.

Zonder sponsoren zouden er geen activiteiten zijn om dit feestelijke jaar kleur te geven. Hieronder de overhandiging van een cheque van een van de sponsoren.

Actueel

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief.

Het jubileumjaar werd o.a. gesponsord door: