Jubileumboek “LEIDSE GLORIE“ geschreven door Lodewijk Kallenberg

Rondleiding over de historische begraafplaats Groenesteeg”

Groenesteeg_omslag_DEF-preview voorkantHet boek heeft het karakter van een reisgids. Met dit boek in de hand kan de bezoeker van de begraafplaats zichzelf rondleiden over deze ‘elite’ begraafplaats en kennismaken met ongeveer honderd personen - hoogleraren, fabrikanten, burgemeesters en kunstenaars - die de glorie van Leiden in de 19e en 20e eeuw voor een groot deel bepaald hebben. In een apart hoofdstuk wordt het leven van deze personen beschreven en worden verbanden gelegd met de stad Leiden in verleden en heden. Het gaat dan om bedrijven, musea, gebouwen, bruggen en straten, die een relatie hebben met de Leidenaren die op deze unieke locatie begraven liggen. Ook aan de speciale flora en fauna, en de monumentale aula wordt aandacht besteed.

Over de auteur
Lodewijk Kallenberg (1945) is een geboren en getogen Leidenaar. Als wiskundige was hij ruim veertig jaar verbonden aan de Universiteit Leiden. Daarnaast was hij bestuurlijk actief in de stad, onder andere als secretaris van de 3 October Vereeniging. Sinds 2014 is hij voorzitter van de Stichting tot instandhouding van de begraafplaats Groenesteeg.

Dit boek is tot stand gekomen mede dankzij subsidie van: Monuta Uitvaartzorg en - verzekeringen, VSBfonds, Fonds 1818, Prins Bernard Cultuurfonds Zuid-Holland, Gemeente Leiden, Historische vereniging Oud Leiden, Boekenfonds Elisabeth Grent/F.J.A.M. van der Helm en de Protestantse Kerk Leiden.

Het boek is niet meer te bestellen. De oplage is uitverkocht. Tweedehands is het boek nog wel te verkrijgen.

Op 5 april 2013 is het eerste exemplaar van het boek "Leidse Glorie" door de schrijver Lodewijk Kallenberg aangeboden aan burgemeester Lenferink. De gebeurtenis vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis te Leiden. Het aanbieden van het boek was tegelijkertijd de opening van het jubileumjaar "200 jaar Begraafplaats Groenesteeg".

Actueel

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief.